Skip to content

Bútorfestés

fejlec_kep_amiben_segiteni_tudok_8

Festék, melyet használok

Környezetbarát, vízbázisú, gyorsan száradó, szagtalan festék. A bútorokat a festést követően viasszal kezelem, mely világos és sötétebb árnyalatokban is létezik s szintén természetes alapanyagú.

36 különböző szín alkotja a palettát, mely 4 újonnan kifejlesztett színnel is bővült – ezek egymással keverhetőek.

Festési technikám a megrendelő kívánságaihoz igazítom.

Így az egyszerűbb, letisztult formáktól a merészebb, rusztikus textúrákon keresztül egészen akár az ipari hangulatú bútorokig is szívesen kalandozom az eltérő struktúrák között. Tisztelem a hagyományokat ám közben haladok a korral, követem a jelenidők funkcionalista gondolkodásmódját.

Festési technikák

Mivel egy kifejezetten kézműves technikáról van szó, így alapszabály, hogy ecsettel és ne hengerrel dolgozzunk a felületen. A rétegek felhordása csak így hozza meg a várt eredményt. Majd a festék rétegek kéttípusú viasszal való kezelése okozza a különleges, antik hatást. Mindkét viasz felvitele után többször alaposan át kell törölni a felületeket, hogy az egységesen terüljön el s ezáltal polírozva legyen és kikeményedjen.

A kopottas hatást finom visszacsiszolással érhetjük el.

Minden munkafolyamat kézzel történik, így aprólékos és precíz, részletgazdag bútor vagy tárgy születik mely garantáltan egyedi végeredménnyel ajándékoz meg.

Koptatás

Izgalmas hangulat több rétegű színek játékával

Antikolás

Régi bútorok előkelő megjelenéssel

Repesztés

Ódon hangulatú bútorok

Stencilezés

Stílus és elegancia stencil minták használatával

Viaszolás

A bútor életre kel: selymes fény, vagy régies hatás